Nieuws

Nieuws en ontwikkelingen binnen Waddinxveen en daarbuiten

Energiecoaching voor Waddinxveners

In samenwerking met de gemeente Waddinxveen en Duurzaam Bouwloket coördineert WaddGroen een aantal vrijwillige energiecoaches. Zij kunnen u helpen met het besparen van energie. Lees meer over energiecoaching.

Archief stukjes ‘Hart van Holland’ beschikbaar

De eerder in ‘Hart van Holland’ verschenen stukjes zijn nu beschikbaar in het archief. Lees meer

WaddGroen gaat energiecoöperatie oprichten

WaddGroen gaat een energiecoöperatie oprichten, binnen de kaders van de “Postcoderoosregeling”. Waddinxveense bewoners en andere kleine stroomverbruikers kunnen hierin deelnemen, en delen evenredig in de opbrengsten. Lees meer

Rapport Natuur & Milieu over Biomassa

Natuur en Milieu heeft een rapport uitgebracht over de rol van biomassa in een duurzame economie (lees het rapport). Voor Waddinxveen is het, als er uiteindelijk toch een of meer biomassacentrales komen, belangrijk om te weten waar op moet worden gelet om schadelijke gevolgen zo veel mogelijk tegen te gaan.

20 maart verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap

Lees verder voor enkele overwegingen bij het maken van de voor u juiste keuze op 20 maart.

Burgerparticipatie luchtkwaliteitsmeting

Net als in onze buurgemeente Bodegraven-Reeuwijk zal er in Waddinxveen een meetnet voor luchtkwaliteit worden geïnstalleerd. De meters dienen nog door het RIVM te worden geijkt voordat de resultaten kunnen worden geaccepteerd. Helaas duurt dit ijken veel langer dan voorzien. Voor Bodegraven zijn de eerste meters nu uitgeleverd. Zodra Waddinxveen aan de beurt is, leest u hier meer daarover.